Afronding eerste fase Zeker Bewegen Hengelo

Wethouder Claudio Bruggink (o.a. Sport) sloot vrijdag bij sportcentrum Fitpunt de eerste fase van het nieuwe project Zeker Bewegen Hengelo af. Na een mooie uitleg van wethouder Bruggink over het belang van bewegen (op latere leeftijd) heeft hij zelf ook mogen ervaren wat de deelnemers de afgelopen periode hebben geleerd. Balansoefeningen, spierversterkende oefeningen en zelfs een aantal valtechnieken werden door Bruggink uitgevoerd. Tijdens de feestelijke bijeenkomst kregen de deelnemers na afloop een stempelkaart uitgereikt die hen toegang geeft tot diverse groepslessen en workshops. Het initiatief helpt de Hengelose 55-plusser met in beweging komen én blijven.

Isis Zengerink, een van de eerste deelnemers, is enthousiast. “Ik vind het een heel doeltreffend traject. Na de afgelopen zes weken bespeur ik al resultaat; een beter evenwicht en meer balans, thuis en op de fiets. Het werkt zó motiverend, elke week op een vast tijdstip bewegen in een kleine groep. Dankzij de gerichte en duidelijke instructies ontstaat een heel plezierige samenwerking, zowel onderling als met de instructrices.”

Ook volgens projectleider Marjolein Besnyöi mogen de resultaten er nu al zijn. “We zien mensen sterker, stabieler en mobieler worden. Wie meedoet aan het beweegprogramma ervaart de gevolgen hiervan direct in het dagelijks leven. De deelnemers zijn fitter en energieker, hebben een betere conditie. Ze voelen zich mentaal rustiger en hebben vertrouwen in de eigen beweegmogelijkheden.”
Het traject bevat ook een stukje valpreventie, waardoor eventuele valangst flink afneemt. “Dit kan echt impact op iemand hebben. Zodra mensen van die angst af zijn, durven ze er weer op uit te gaan, weer de dingen te ondernemen die ze zo leuk vinden. Daar doen we het voor.”

Tot slot werd er gezellig na gekletst onder het genot van een kopje koffie met een stukje taart. Speciaal voor deze gelegenheid waren ook de samenwerkende partners, gemeente Hengelo, Stichting Welzijn Ouderen Hengelo, Wijkracht, mediabureau YIKE, Judoschool Haagsma en sportcentrum Fitpunt uitgenodigd.